Home Over ons Nieuws Laatste nieuws Voorbereidingen bouw woningen Pilotenweg van start

Voorbereidingen bouw woningen Pilotenweg van start

Leestijd: 2 min

Voorbereidingen van de bouw van 40 sociale huurwoningen voor woningzoekenden met spoed kunnen van start. De gemeente Noordoostpolder geeft Mercatus groen licht voor de bouw van de woningen.

Snelle woonoplossing voor spoedzoekers
De huurwoningen zijn geschikt voor één- of tweepersoonshuishoudens en zijn bestemd voor drie doelgroepen:

  • Spoedzoekers
  • Statushouders
  • Jongeren tot 28 jaar

Judith de Groot, directeur van Mercatus, geeft aan hiermee een stap te zetten naar tijdelijke woonoplossingen voor woningzoekenden: “We bouwen voor het eerst voor deze combinatie van doelgroepen. We zien dat bij deze groepen de druk het hoogst ligt. Wij willen dit project daarom graag tot een succes maken. Daarom geven wij hier extra aandacht aan.”

Met behoud van inschrijftijd
De woningen zijn bedoeld voor tijdelijke verhuur. Als je hier gaat wonen, krijg je een tijdelijk huurcontract aangeboden. Dit huurcontract wordt tot maximaal 5 jaar verlengd. Je mag wel je inschrijftijd behouden als je hier gaat wonen. Hierdoor heb je snel een onderkomen, terwijl je op termijn op zoek kan naar een passende woning.

We streven ernaar om in 2025 de woningen op te leveren. Wil je op de hoogte blijven van de ontwikkelingen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Benieuwd naar alle informatie die op dit moment bekend is over de Pilotenweg? Lees hier meer.