Huur opzeggen

Verhuizen is een hele klus. Er komt heel wat bij kijken en je moet van alles regelen.

We hebben zo veel mogelijk voor je op een rijtje gezet in onze brochure Verhuizen en huur opzeggen.

Het is belangrijk dat je de huur van jouw woning en/of garage tijdig opzegt. Dit kan heel gemakkelijk in Mijn Mercatus.

Huur opzeggen

Na de opzegging komt onze mutatieopzichter langs om te bekijken of het huis in goede staat is en of er veranderingen zijn aangebracht. Hij geeft aan hoe de woning opgeleverd moet worden.

In de brochure Verhuizen, wat moet je regelen lees je hoe je de woning achter moet laten. 

Wat komt er bij kijken?

Ga je verhuizen? Als je onderstaande stappen doorleest, dan weet je wat je kunt verwachten bij het opzeggen van de huur.

Stap

1

Minimaal 1 maand van tevoren

We raden je aan om de huur zo vroeg mogelijk op te zeggen. Hierdoor is de kans groter dat er een nieuwe bewoner bekend is als je vertrekt. Met de nieuwe bewoner kun je onderling zaken afstemmen en overname regelen.

Hou er rekening mee dat de huur minimaal 1 maand en maximaal 3 maanden van te voren opgezegd kan worden. Je kunt iedere dag van de maand opzeggen.

Stap

2

Voor- en eindopname

Bij de vooropname bekijken we of het huis in goede staat is en of er veranderingen zijn aangebracht. We geven aan hoe de woning opgeleverd moet worden. Bij de eindopname controleren we of de woning volgens afspraak is opgeleverd.

Stap

3

Nieuwe bewoners en overname

Overname van spullen is alleen mogelijk als er tijdig een nieuwe huurder bekend is. Bij een huuropzegging ontvang je een formulier waarop je afspraken over de overname kunt vastleggen.
Mercatus staat buiten deze afspraken.

Stap

4

Sleutels inleveren

Je levert de sleutels in op de datum en manier, die je met onze mutatieopzichter hebt afgesproken. Waar en wanneer je de sleutels in-/aflevert staat vermeld op het opnameformulier. Dit heb je ontvangen tijdens de opname van de woning.

Stap

5

Eindafrekening

Je ontvangt van ons een vertreknota waarop de eindafrekening staat. Openstaande bedragen worden altijd met de eindafrekening verrekend. Dit laatste geldt voor eventueel afgesproken vergoedingen voor Zelf Aangebrachte Voorzieningen (ZAV). En ook voor de verrekening van kosten als de woning niet niet volgens afspraak is opgeleverd.